Bobby Păunescu este pe cale să dea lovitura începutului de an. Celebrul om de afaceri vrea să depună miercuri, la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, un dosar în care să ceară finanțare pentru noul său film, „Fantomele”. Scenariul filmului este realizat de Bobby G.M. Păunescu în colaborare cu americanul Kent Jones, președintele prestigioasei Societăți de Film Lincoln Center și colaborator al lui Martin Scosese. Regia poartă semnătura lui Bobby Păunescu.

Filmul va face referire la activitatea spionilor deplin conspirați, cei obligați să rupă toate legăturile cu viața lor trecută și cărora li se crea o nouă identitate falsă, atunci când erau trimiși într-o misiune. Acești spioni sunt numiți în jargonul de specialitate „fantome”. De aici vine și titlul mult așteptatului film.

Într-o declarație pentru evz.ro, Bobby Păunescu a dezvăluit că este vorba despre o mega-producție, cu un buget de 14 milioane de euro. Concret, este vorba de o coproducție România-Italia-Statele Unite.

 

Ce actori celebri vor juca în film

Producția cinematografică se va filma într-o proporție covârșitoare, de aproape 70% în studiourile Buftea și la studiourile Alexandru Sahia. La colaborare vor mai participa Studiourile Fandango din Italia și faimoasele Paramount și 20th Century Fox. Filmările sunt programate să dureze zece săptămâni în România, una în Italia și două în Statele Unite.

Acțiunea filmului, bazată pe fapte reale, se desfășoară la sfârșitul anilor 1970, în ultima perioadă a Războiului Rece. Bobby G.M. Păunescu spune că documentarea pentru acest film a durat trei ani de zile, în care „am discutat cu mulți dintre cei care au avut legătură cu subiectul și cărora, evident (zâmbește) nu le pot dezvălui identitatea”.

„Sperăm să fie prima co-producție majoritar românescă de la perioada de aur când la București veneau Kirk Douglas (care a fost la un pas să joace în „Dacii” lui Sergiu Nicolaescu – n.r.) sau Orson Welles și se minunau de ce vedeau la studiourile Buftea.”

Din distribuția fimului „Fantomele” nu vor lipsi nume celebre de actori români. De altfel, Bobby G.M. Păunescu a admis că pe ecrane vor putea fi revăzuți marii actori români „neglijați în ultimii ani”.

Trebuie spus că ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a preluat la începutul anului acesta, de la Comisia Națională de Prognoză, atribuțiile privind schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice și a producției de film din România.