Cercetătorii au făcut recent o serie de descoperiri şocante şi au ajuns la concluzia că alcoolul, consumat în tinerețe, oprește dezvoltarea normală creierului. Aceasta pare să fie concluzia unui studiu recent.

Potrivit acestuia, efectele negative poate apărea în momentul în care o persoană consumă mai mult de zilnic. În acelaşi timp, o altă cercetare spune că vinul în exces poate aduce cancer.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților, atât în România, cât şi în lume. Unii cercetători atrag atenţia că efectele negative s-ar putea transmite și la generațiilor următoare.

Experții unei universități americane au ajuns la concluzia că patru beri pe zi sunt mai mult decât suficiente să împiedice dezvoltarea creierului cu până la 47 la sută.

Rezultatele au fost obținute în experimente cu maimuţe, în special macaci, cărora, în mod normal, creierul li se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Cu toate acestea, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică în fiecare an.