Există însă şi dezavantaje: cercetătorii de la iSEC Partners au descoperit că Smart TV-urile reprezintă o adevărată ameninţare asupra securităţii. Ele se pot comporta exact ca un sistem de supraveghere video şi de spionare a persoanelor prezente în camera în care se află televizorul, fără să existe vreo indicaţie sau vreun led care să trădeze acest lucru.

Este descurajant să afli că televizorul pe care tocmai l-ai cumpărat te poate spiona şi nici măcar să nu ştii că face asta.

Mai mult, experţii în securitate informatică sunt de părere că orice dispozitiv care este conectat la internet poate fi spart. Hackerii pot fura informaţii personale sau pot lansa viruşi. Cele mai vulnerabile device-uri sunt cele care nu sunt protejate de nicun program antivirus.

Hackerii pot prelua controlul televizorului, de exemplu cu ajutorul unor coduri maliţioase în JavaScript inserate în codurile aplicaţiilor, pot vedea imagini în timp real din camera sau din biroul în care se află televizorul, pot înregistra şi pot face capturi de imagini din încăpere. Toate astea, fără să existe vreun semn că se întâmplă acest lucru.

Deocamdată, testele au fost făcute pe Smart TV-uri de la Samsung. Oficialii companiei au declarat pentru CBSNews.com că a scos un update pentru software pentru a rezolva această problemă.