Doi studenţi iranieni aflaţi în Ungaria sunt infectaţi cu noul coronavirus, primele cazuri de infectare cu COVID-19 confirmate în această ţară, a anunţat miercuri premierul Viktor Orban.

Nu prezintă simptome

”Avem primul caz de coronavirus, de fapt sunt deja doi pacienţi care au trebuit să fie transportaţi la un centru medical din cauza infecţiei cu coronavirus”, a declarat Viktor Orban într-o înregistrare video postată pe Facebook, după o întâlnire a structurii operative formate pentru a gestiona acţiunile determinate de răspândirea coronavirusului.

Cei doi iranieni nu prezintă simptome, dar testele au confirmat că sunt infectaţi cu noul coronavirus, a adăugat premierul ungar conform Agerpres, care citează presa din Ungaria.

Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de epidemia cu coronavirusul COVID-19, autorităţile de la Teheran anunţând miercuri 92 de decese şi 2.922 de cazuri confirmate.

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a depășit 3.200, cele mai multe dintre victime fiind din China. Irakul anunță primul deces al unei persoane din lumea arabă.

Coronavirusul face ravagii în Iran

În acest moment, sunt peste 92.000 de cazuri la nivel global, virusul fiind prezent în aproape 80 de țări și teritorii. Bilanțul continuă să crească alarmant în Coreea de Sud, Iran, dar și în Statele Unite, unde au fost înregistrate nouă decese.

Situația este însă diferită în alte țări. Corea de Sud rămâne încă cea mai afectată țară în afară de China de epidemia de coronavirus. Sunt înregistrate 5.300 de cazuri, dintre care 140 confirmate în ultimele 24 de ore, și 32 de decese.

Coronavirusul face în continuare ravagii și în Iran, unde sunt peste 2.700 de cazuri și 77 decese. Printre persoanele infectate se numără și parlamentari, precum și șeful Serviciul de Urgență.