Fabrica din Craiova marchează astăzi producția a 1 milion de motoare Ecoboost de 1,0 litri.

Motorul cu numărul 1 milion este o versiune de 125 CP și va echipa un model EcoSport Titanium pentru un client din Craiova.

Citește și: Ce urmăresc Dragnea și Dăncilă? Adevărata miză a mutării ambasadei la Ierusalim

„Atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 litri fabricate la Ford Craiova este o mare realizare pentru uzina noastră și pentru angajații noștri. Motorul EcoBoost de 1,0 litri a revoluționat industria noastră și suntem foarte mândri să contruim acest motor la Craiova”, a spus Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Motorul Ford EcoBoost de 1,0 litri pe benzină a fost desemnat „Motorul Internațional al Anului” la categoria „Cel mai bun motor sub un litru”, timp de șase ani la rând. Fiind un motor eficient din punct de vedere al consumului, compact și puternic, acesta a câștigat în total 10 premii în cadrul competiției „Motorul Internațional al Anului” de la lansarea sa în 2012.

Citește și: Guvernul a decis: Milioane de români pot plăti rate mai mari. ROBOR a fost eliminat

Începând cu 2018, motorul este oferit cu o tehnologie inovatoare de dezactivare a cilindrilor, tehnologie care reduce emisiile de CO2 și eficientizează consumul, devenind primul motor cu trei cilindri din lume care oferă tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

„Motoarele noastre construite la Craiova sunt destinate nu numai modelului EcoSport pe care îl fabricăm în România, ci și altor uzine de producție de vehicule ale Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda”, a adăugat Josephine Payne, Manager, Fabrica de Motoare, Ford Craiova.

De la preluarea fabricii, în martie 2008, Ford a investit aproximativ 1,5 miliarde de euro în producția de autovehicule și de motoare din cadrul uzinei sale moderne și avansate de la Craiova. Din aceasta sumă, peste 200 de milioane de euro au fost investiti doar în modernizarea Fabricii de Motoare.

Citește și: Rezultate simulare BAC 2019. Notele elevilor, pe EDU.ro

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are peste 1000 de angajați, care lucrează în 3 schimburi pentru a raspunde cererii pieței. În total, Ford România are peste 4600 de angajați care lucrează în secțiile de producție mașini și motoare. Mai mult decât atât, compania a anunțat că va angaja în acest an peste 1700 de persoane, pentru a sprijini introducerea în producție la uzina din Craiova a unui al doilea model de vehicul.