Leul tinde să devină mai avantajos decât euro ca monedă de creditare, mai ales în cazul împrumuturilor de nevoi personale, arată o analiză a www.finzoom.ro. Potrivit analiştilor portalului financiar la finele lunii aprilie, cel mai scăzut  nivel  al Dobânzii Anuale Efective(DAE) la creditele de consum în lei era de 12,91%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale faţă de martie şi cu aproape jumătate de punct mai mică decât cea mai bună ofertă pentru euro.
De altfel, chiar şi pe medie, costurile împrumuturilor în lei se apropie de cele la creditele în euro. DAE mediu la lei era de 16,95% în timp ce la euro ajungea undeva la 15,7% la finele lunii aprilie. Evoluţia descrescătoare a dobânzilor pare însă că nu se va opri aici.
“Dacă cea mai scazută medie a dobânzilor a fost înregistrată la o dobândă cheie de 6,25 (cu 1 punct procentual mai mare comparativ cu cea din prezent) şi un ROBOR la trei luni de 5,71 (cu 1,27 puncte mai mare faţă de cea din prezent), înseamnă ca mai este loc de reducere a marjelor în piaţa românească pe categoria creditelor de consum în lei de cel puţin 1 punct procentual.”, concluzionează cei de la finzoom.