„Preluarea guvernării în acest moment este foarte periculoasă. PSD a făcut tot felul de promisiuni nesustenabile. Practic, programul lor se reduce simplu la: cumpărarea votanţilor prin promisiuni şi gargară.

Au promis dublarea punctului de pensie, au tot amânat calendarul creşterii punctului de pensie pentru că au atins demult cu degetele fundul sacului.   Prin octombrie urma să vină prima creştere semnificativă pentru circa 5 milioane de pensionari. Care au o pensie de mizerie, asta nu contestă nimeni.

Trebuie lăsaţi să o facă ei. Că aşa au cumpărat voturile din 2016. Cu promisiuni. Cu gargară.

A lua puterea în acest moment prin alegeri anticipate devine imposibil (în 2 săptămâni se fac 6 luni până la prezidenţiale şi Constituţia nu ne dă voie). 2 săptămâni nu sunt suficiente să organizezi anticipate cu tot ceea ce înseamnă. Deci această soluţie nu e pe radar.

Să preiei guvernarea fără un Parlament pe care să contezi şi fără instituţii prietenoase, fiind populate cu tot felul de politruci (gen ASF, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, CCR) iar nu e bine. Că ăştia vor face tot posibilul din prima clipă să dai greş, chiar dacă presupunem, teoretic, că ai vrea să continui aventura asta periculoasă în care ne-au împins unii de acum stau la adăpost de urgia eşecului celor pe care i-au consiliat / ajutat (prost evident). Nu întâmplător politicienii se stropşesc cu zăduf la ”ăia de le-au mărit pensiile şi salariil” şi par că nu înţeleg şi nu îşi explică ce au păţit.

Le spun eu ce au păţit: au avut încredere oarbă în unii de păreau (accentuez păreau) că ştiu ce spun şi care la orice discuţie logico-teoretică despre echilibrele macroeconomice o dădeau în bobi.   Deci nu!   Să îi lăsăm să plătească toate oalele sparte că altfel iar e cu ”ăia de taie” şi ”ăia de dau”. Cu băiatul ”bun” şi băiatul ”rău”!”, a scris economistul Cristian Păun, pe pagina sa de Facebook.