PSD a defilat atât în campania electorală din 2016, cât și acum cu sloganul conform căruia mărește pensiile și veniturile românilor. Aceștia sunt contrați însă din Parlament chiar de către foștii lor colegi. Aceștia anunță cutremurul pentru cinci milioane de oameni. Nu mai sunt bani pentru legea pensiilor susținută de PSD-ALDE și se încearcă păcălirea pensionarilor prin amânarea majorărilor până după alegerile din 2020.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Pro România, Emilia Meiroșu. „Legea pensiilor trebuie să intre în vigoare, cu toate majorările, de la 1 ianuarie 2019, nu trebuie să aşteptăm până în anul 2021! Trebuie să fim corecţi cu cei peste 5 milioane de pensionari şi să beneficieze de măriri cât mai curând posibil. Dacă sunt bani la buget, de ce trebuie să aşteptăm până în 2021? Tocmai de aceea, colegii deputaţi din PRO România au depus un amendament pentru ca toate majorările prevăzute de lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Cetăţenii au nevoie de majorări în prezent, pentru că acum sunt creşteri de preţuri. Deja se vorbeşte despre o creştere cu 30% la produsele de bază în decembrie 2018, comparativ cu anul trecut! În cazul în care Guvernul Dăncilă-Dragnea nu face tot posibilul pentru ca toate majorările promise de legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019, există un singur motiv: nu sunt bani! Aşadar, legea pensiilor este o MINCIUNĂ, praf în ochii pensionarilor!”, declară Meiroşu, liderul Pro România Brăila, conform obiectivbr.ro.

Cei de la Pro România anunță că sunt bani de pensii dacă se suspendă un an subvenţia primită de partide şi aceștia sunt folosiți pentru plata pensiilor. „PSD a primit doar în luna septembrie 35 de milioane de lei, iar PNL – 16 milioane. Suma totală pentru 2018 plătită partidelor este de 190 de milioane de lei. Nu mai puţin de 300.000 de pensii minime ar fi putut fi acordate din această sumă. Dacă sunt bani, majorările să fie aplicate de la 1 ianuarie 2019. Dacă nu sunt bani, să nu mai fie minţiţi pensionarii!”, argumentează Emilia Meiroşu, vicepreşedinte al Pro România.