Filmul a înregistrat cel mai bun start luat vreodată în luna februarie de un film marcat R (interzis celor sub 17 ani). 'Deadpool' a avut în total încasări de 235 de milioane de dolari, în pofida limbajului deloc cuviincios al acestui personaj jucat de actorul Ryan Reynolds. 

"Kung Fu Panda 3", al treilea din seria de desene animate avându-l drept erou pe ursul panda Po şi care în acest film trebuie să înfrunte un duşman redutabil, rămâne pe locul doi în acest weekend, cu încasări de 12,5 de milioane de dolari, înregistrând în total 117 milioane în patru săptămâni de difuzare. 

Un nou film, 'Risen', în regia lui Kevin Reynolds, cu Joseph Fiennes în rolul principal, ocupă locul trei la debutul său pe marile ecrane americane şi canadiene cu încasări de 11,8 milioane de dolari. Filmul relatează povestea unui centurion roman care porneşte în căutarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Iisus după crucificare pentru a desfiinţa teoria reînvierii sale. 

Locul patru este ocupat de filmul de groază 'The Witch', care prezintă povestea unei familii de puritani englezi ce debarcă pe noul continent în 1630, fără să-şi dea seama că pe urmele lor se află o vrăjitoare care le va teroriza viaţa. Filmul a avut încasări de 8,7 milioane în primul său weekend pe marile ecrane. 

Pe locul cinci se clasează comedia "How to Be Single" a regizorului german Christian Ditter, cu Dakota Johnson în rolul principal. Încasările au scăzut la  8,2 de milioane, filmul înregistrând în total 31,8 de milioane în două săptămâni de la premieră. 

Partea a doua a acestui top 10 este ocupată de: 

6: 'Race', despre eroismul atletului de culoare american Jesse Owens la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936 (7,3 de milioane de dolari). 

7: 'Zoolander 2', comedie satirică despre lumea modei a lui Ben Stiller, în care joacă Owen Wilson şi Penélope Cruz şi care a avut încasări de 5,5 de milioane (23,7 de milioane în două săptămâni). 

8: 'Star Wars: The Force Awakens' care în a zecea săptămână de la difuzare a încasat 3,8 de milioane de dolari (921,6 de milioane în total). 

9: 'The Revenant', marele favorit al premiilor Oscar cu 12 de nominalizări, cu încasări de 3,8 de milioane de dolari (165,1 de milioane în nouă săptămâni). 

10: 'Hail César', comedie satirică a fraţilor Coen, care închide clasamentul cu 2,6 de milioane de dolari (26,1 de milioane în trei săpătmâni).

Sursa: Agerpres