Melinda Gates s-ar fi întâlnit cu avocați, pentru a introduce acțiune de divorț, cu câțiva ani înainte de anunțul recent privind separarea sa de Bill Gates, scrie Wall Street Journal. Nici Bill, nici Melinda nu au dezvăluit încă motivul real al divorțului. Și, probabil, nu se va afla prea curând. Dar speculațiile vor continua să apară.

Adevăratul motiv al divorţului lui Bill Gates

Unul dintre motivele principale pentru care Melinda Gates ar fi vrut să se despartă de Bill, susține WSJ, ar avea legătură cu un nume controversat: Jeffrey Epstein.

Finanțist și miliardar american, închis în iulie 2019 pentru exploatare sexuală și asociere cu infractori în vederea exploatării sexuale a unor minore, Epstein a fost găsit mort, o lună mai tărziu, în celula sa. Varianta oficială: sinucidere.

Legătura secretă a lui Bill Gates

Mai multe surse au declarat presei că prietenia lui Bill Gates cu Epstein „încă o bântuie” pe Melinda Gates. Potrivit presei, Bill și Melinda Gates s-au întâlnit cu Epstein, la New York, în conacul acestuia din Upper East Side, în septembrie 2013.

Surse au declarat pentru Daily Beast că, la scurt timp după întâlnire, Melinda le-a povestit prietenelilor că nu s-a simțit deloc confortabil. Mai mulți apropiați cuplului ar fi spus că Melinda a fost „furioasă” din cauza relația soțului ei cu Epstein.

După ce New York Times a dezvăluit întâlnirile lui Bill cu Epstein, în octombrie 2019, Melinda și-ar fi chemat consilierii de mai multe ori, notează WSJ.

Gates declarase anterior pentru Wall Street Journal că nu avea o „relație de afaceri sau prietenie” cu Epstein. „L-am cunoscut”, a declarat Gates. „Nu am avut nicio relație de afaceri sau prietenie cu el. Nu m-am dus în New Mexico sau Florida sau Palm Beach sau altceva.

În jurul lui erau oameni care spuneau: „Hei, dacă vrei să strângi bani pentru sănătatea globală și să faci mai multe acțiuni filantropice el cunoaște o mulțime de oameni bogați”, a relatat Bill Gates.

Bill Gates și câțiva angajați ai Fundației Gates au continuat însă o relație cu Epstein în ciuda îngrijorărilor Melindei, au declarat sursele.

New York Times scria la acea vreme că Gates s-a întâlnit cu Epstein „de mai multe ori”, inclusiv de cel puțin trei ori la casa lui Epstein. „Stilul său de viață este foarte diferit și mă intrigă”, ar fi scris Gates într-un e-mail adresat colegilor.

Controversatul miliardar a fost arestat în 6 iunie 2019 și risca până la 45 de ani de închisoare dacă era dovedită acuzația de trafic de minori, faptă comisă între 2002 și 2005.

Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului președinte american transportul în străinătate cu avionul său privat.

Presa americană a scris că asupra miliardarului american mereu au existat suspiciuni că ar fi un agent străin care deține „dosare” compromițătoare prin care ar fi șantajat politicieni.

Înainte de a fi găsit mort, se zvonea că Jeffrey Epstein va oferi pe tavă numele tuturor persoanelor din cercul său care plăteau pentru sex minori, în schimbul unei pedepse cu închisoarea care nu va depăși 5 ani.