Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni ca, în data de 8 martie, începând cu ora 10.00, Executivul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de lege care modifică actualul Cod al Muncii.
Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a anunţat că parlamentarii vor putea depune amendamente la acest proiect până vineri la ora 20.00, apoi Guvernul se va întruni din nou pentru a decide dacă va accepta sau nu propunerile formulate de senatori şi deputaţi.
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Dacă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, deputaţii şi senatorii nu au iniţiat nicio moţiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta şi-a asumat răspunderea se consideră adoptat. Dimpotrivă, dacă moţiunea de cenzură a primit votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, atunci Guvernul este demis.