PcNet a fost primul provider de Internet romanesc care a decis sa vanda o parte din actiunile sale pentru a putea dezvolta afacerea la nivel national. Banii au fost investiti la acea vreme de catre Romanian Post Privatization Found, capitalizat de BERD, care este la randul sau actionar PcNet pentru 59,4% din afacere. La acea vreme, banii au fost investiti in proportie de 100% in afacere, ajutand la dezvoltarea acesteia pe plan national.
„Investitorii din PCNet sunt companii care urmaresc castigarea banilor investiti, deci vor avea grija sa recupereze banii vanzand compania anul viitor unui telecom care va continua ce am pornit noi pe plan local. Intreaga echipa va fi pastrata, mai ales pentru ca un investitor strategic pastreaza vechii angajati pe o piata noua pentru el”, ne-a declarat Mihai Batraneanu, directorul PcNet.
Conform acestuia, pana la sfarsitul anului viitor, PcNet va putea acoperi toate capitalele de judet din tara. Deschiderea de puncte de lucru in 30 de orase, atat cat intentioneaza PcNet pana la sfarsitul anului viitor, a necesitat investitii de 2,7 milioane USD.
Tot pana la sfarsitul anului 2001, compania are intentia sa sporeasca numarul locatiilor broadband la 1.000 si sa se concentreze pe serviciile de acest tip in Bucuresti si in principalele orase din tara. Broadband-ul este fundamental pentru dezvoltarea retelei de voce care va permite companiei sa iasa pe piata cu servicii integrate de voce, video si aplicatii multimedia, peste 16 luni, cand monopolul RomTelecom va disparea.