De la săritul peste micul dejun până la consumul de băuturi dulci, alegerile făcute la primele ore pot contribui la creșterea în greutate și la apariția grăsimii pe abdomen.
Specialiștii în nutriție spun care sunt cele mai mari greșeli matinale care pot duce la grăsimea de pe abdomen. Iată care sunt acestea, conform shefinds.
1. Consumul excesiv de zahăr la micul dejun
Consumul excesiv de zahăr la micul dejun poate avea efecte „dăunătoare” asupra sănătății digestive și a obiectivelor de gestionare a greutății. Când ne începem ziua cu alimente dulci, cum ar fi produse de patiserie, cereale îndulcite sau iaurturi aromate, ne pregătim pentru o creștere a nivelului zahărului din sânge, urmată de o scădere.
Nutriționiostul Jane Feder spune că lucruri precum cerealele bogate în zahăr pot „duce la grăsime abdominală, balonare și probleme intestinale. Conținutul ridicat de zahăr poate duce la inflamație și poate perturba bacteriile intestinale”.
Ea sugerează să optați pentru un mic dejun complet, care conține proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Luați în considerare opțiuni precum fulgi de ovăz acoperiți cu nuci și semințe sau ouă cu pâine prăjită din cereale integrale și avocado.
2. Sedentarismul
Nu este un secret că exercițiile fizice regulate sunt parte esențială a unei vieți sănătoase. „O rutină de dimineață fără activitate fizică poate scădea rata metabolică și poate crește inflamația”, spune Michelle Nanavati. „Activitatea fizică stimulează răspunsurile antiinflamatorii și ajută la gestionarea greutății corporale. Corpul poate fi mai predispus la creșterea în greutate și la inflamație fără mișcare”, adaugă ea.
Din fericire, există numeroase modalități simple de a face mișcare în fiecare dimineață și nu trebuie un antrenament intens, de o oră. Există o serie de exerciții rapide și simple pe care le poți face în dormitor. Iar dacă ai timp, o simplă plimbare în parc face minuni pentru minte și trup.
3. Evitarea proteinelor
Proteinele joacă un rol crucial în organism. Ea explică: „Aportul inadecvat de proteine la micul dejun nu poate stimula hormonii de sațietate, ceea ce duce la supraalimentare și la creșterea potențială în greutate”.
În schimb, încercați să încorporați o sursă de proteine de calitate în micul dejun, cum ar fi iaurtul grecesc, un smoothie cu pudră de proteine sau ouă.
4. Obiceiul de a mânca prea repede
White spune că mestecatul este „esențial” pentru o digestie adecvată și adaugă: „Obiceiul de a mânca prea repede poate duce la înghițirea aerului, ceea ce contribuie la balonare. În plus, s-ar putea să vă împiedice să descompuneți complet alimentele, provocând disconfort intestinal și o absorbție redusă a nutrienților”.
Când ne grăbim, optăm adesea pentru alegeri convenabile, cum ar fi batoane granola, iaurturi îndulcite și produse de patiserie, toate bogate în zahăr. Această tendință poate contribui la creșterea în greutate.