Marcel Ciolacu, profeţie despre rezultatele acestui an electoral de foc

Marcel Ciolacu a dat verdictul pentru anul electoral 2024. Cine va fi marele partid câştigător în acest an?

Niciunul, dacă ar fi să privim la cine va trece de pragul de 50% din voturi, spune preşedintele PSD.

Premierul României a mai comentat şi ştirile alarmiste privind neînţelegerile din Guvern şi din coaliţie. Ciolacu spune că a făcut greşeala să se uite la buletinele de ştiri şi să vadă că ar exista certuri mari. Acestea nu există, în realitate.

Sunt forţe care şi-ar dori ca acest lucru să se întâmple, fix înainte de alegeri. Însă PNL şi PSD se înţeleg bine în cadrul coaliţiei de guvernare, subliniază Marcel Ciolacu.

„Este evident că în alegerile din anul 2024, care vor fi toate alegerile într-un singur an, niciun partid politic nu va avea 50%.

Eu vă spun acum în calitatea de prim-ministru. Am o echipă în Guvernul României, indiferent dacă vorbesc de miniştrii Partidului Social-Democrat sau de miniştrii Partidului Naţional-Liberal. Şi după şedinţele de Guvern, după o zi de lucru la Guvern împreună cu miniştrii, indiferent de culoarea politică, mergeam acasă şi la fel ca şi dumneavoastră, făceam greşeala de a mă uita la ştiri.

Şi acolo constatam că este o nenorocire în România şi un scandal imens între Partidul Social-Democrat şi Partidul Naţional-Liberal. Noi la guvern nu aveam acest scandal.

Deci era evident că cineva dorea acest lucru, era evident că urmează anul electoral, că urmează alegeri. Este un fel de precampanie în care toată lumea încearcă să se poziţioneze şi toată lumea încearcă să se certe cu celălalt”, a declarat preşedintele PSD, aflat la Covasna pentru conferinţa acestei organizaţii judeţene.

Inflaţia bate iarăşi la uşile românilor

Marcel Ciolacu spune că, în cazul unor neînţelegeri între PSD şi PNL, însuşi actul de guvernare ar fi în pericol în România.

Iar datoria celor două partide este să se înţeleagă şi să menţină acest nivel de dezvoltare fără precedent. Acest nivel de dezvoltare trebuie să ajungă să se resimtă direct în traiul românilor, în puterea lor de cumpărare.

Ciolacu a mai subliniat şi riscurile inflaţioniste puternice din această perioadă, cărora guvernanţii trebuie să le facă faţă.

„Marele pericol era actul de guvernare. România în plină dezvoltare şi repet, nu a existat în România un asemenea nivel de dezvoltare după Revoluţie.

Datoria noastră este ca să mutăm acest nivel de dezvoltare şi multiplicarea lui în nivelul de trai al românilor, în creşterea puterii de cumpărare care a căzut foarte mult, odată cu criza energetică, odată cu războiul, odată cu pandemia.

A venit inflaţia la nivel european. Importăm inflaţie.  Avem parteneri economici non-UE unde sunt în vârful inflaţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu în conferinţa de presă de sămbătă.