Acordul a fost semnat de cele două companii în conformitate cu strategia comună de sustenabilitate, de reducere a impactului schimbărilor climatice, scrie news.ro. Astfel, Heineken México îşi confirmă angajamentul faţă de responsabilitatea socio-ecologică reflectată în rezultate precum scăderea cu 10% a emisiilor de CO2 în producţie, datorită utilizării biogazului şi a energiei regenerabile, precum şi reducere la 2,8 litri a cantităţii de apă utilizată pentru a produce un litru de bere.

„Acordul stabileşte că fabrica va fi alimentată anual cu 28,8 GWh de energie regenerabilă, echivalentul plantării a peste 405.000 de copaci anual, retragerii a aproape 3.200 de vehicule aflate în circulaţie sau evitării unor emisii de 16.100 de tone de dioxid de carbon”, arată Enel într-un comunicat.

Alianță istorică între cele două companii

Energia livrată de Enel va fi folosită în oraşul Meoqui din statul Chihuahua, aflat în nordul Mexicului, pentru toate operaţiunile fabricii de bere.

„Această alianţă este una istorică şi de care putem să fim mândri, deoarece reprezintă un pas ferm către obiectivul de a face ca activitatea operaţională din acest an a companiei să fie în proporţie de 66% verde în ceea ce priveşte consumul de energie, cu scopul de a atinge 100% în 2030”, a declarat Marco Antonio Mascarúa Galindo, vicepreşedinte pentru Afaceri Corporative al Heineken Mexico.

Paolo Romanacci, country manager Enel în Mexic, a declarat că acordul semnat cu Heineken México este un punct de reper important pentru companie în această ţară.

„Cu acest acord, devenim un aliat strategic al uneia dintre cele mai sustenabile şi inovatoare companii, nu numai în Mexic, ci şi în lume. Pe lângă împărtăşirea acestor valori în cadrul operaţiunilor noastre, ne consolidăm angajamentul de a reduce impactul cauzat de schimbările climatice”, a spus el.