Cu ocazia Farnborough International Airshow, Marea Britanie, pe 19 iulie 2018, în cadrul întâlnirilor bilaterale dintre reprezentanţii Dac Air S.A., condusi de către Presedintele Consiliului de Administraţie, dl. Dr.în psihologie judiciară Mike Lixăndroiu, cu diverse companii producătoare de aeronave pentru uz comercial, s-a ajuns la concluzia că Bombardier, partenerul tradiţional al Dac Air S.A., si anume avionul CRJ 900, este tipul de aeronavă care poate finaliza prima parte a planului de dezvoltare a companiei românesti.
În cadrul întâlnirii din 23 iulie 2018 cu reprezentanţii Bombardier la Bucuresti, producătorul canadian a prezentat analiza operaţională, precum si planul de susţinere pe care dânsii îl pot pune la dispoziţie în favoarea Dac Air S.A.
Presedintele Consiliului de Administraţie, dl.Mike Lixăndroiu: „Suntem optimisti că atât configurarea modelului CRJ 900 produs de firma canadiană Bombardier, cât si timpii de livrare, se încadrează în planul nostru de afaceri pe termen scurt si mediu.”
George Păunescu, acţionar majoritar, participând atât la întâlnirea de la Londra, cât si la cea din Bucuresti, a declarat: „Sunt foarte încrezător în echipa de conducere a companiei Dac Air S.A., precum si în propunerea de susţinere din partea companiei Bombardier în realizarea scopului nostru comun. România va fi capabilă în curând să ofere un serviciu la aceeasi altitudine dar cu altă atitudine faţă de competitori, respectând exigenţele pasagerilor din România si din străinătate.”
 
 
Tot in această lună, Tarom a lansat procedura de achiziţie a trei aeronave de tip widebody prin intermediul unei operaţiuni de leasing (financiar, operaţional etc.), ofertele putând fi transmise până la 31 august, conform unui anunţ publicat de companie. În luna mai 2017, două avioane Boeing 737-800, denumite „Marea Unire” şi „Sarmizegetusa” au intrat în flota Tarom.
 
Tarom, a mai anunțat că se gândește să cumpere un avion ultra-premium, cu maximum 10 locuri, ce ”va putea fi închiriat de oamenii de afaceri, dar şi de Guvern ori Preşedinţie”.
 
 
Compania românească Blue Air închiriază, din acest an, 12 avioane Boeing, a anunţat compania Air Lease Corporation (ALC). În plus, Blue Air a plasat o comandă fermă pentru achiziţia a şase modele 737 MAX 8, cu posibilitatea de a mai cumpăra două, în aceleaşi condiţii, a anunţat operatorul român. Livrarea avioanelor 737-800, pe care ALC le-a achiziţionat de la Pegasus Airlines, a început în luna mai a acestui an şi va continua până în semestrul IV din acest an.