Potrivit experţilor, eroarea tehnică afectează toate aparatele de tipul iPhone sau iPad, care funcţionează pe baza programului Firmware OS4.2.1.
Nu a fost nevoie ca experţii să descifreze parola personală a utilizatorului iPhone, pentru că ei au accesat direct sistemul operativ al aparatului, unde este găzduită metoda decodificării codurilor secrete ale iPad-ului sau ale iPhone-ului.

Persoana care doreşte să afle codul secret trebuie mai întâi să intre în posesia aparatului, iar apoi să scoată cartela SIM din acesta. Ulterior, pot fi accesate parolele conturilor de mail sau codurile de acces pentru conexiunile Wi-Fi sau VPN.

O dată aflate parolele de la conturile de mail, pot fi descoperite şi alte parole – de exemplu cele utilizate pe site-urile reţelelor sociale.

Experţii Institutului Fraunhofer le recomandă companiilor producătoare să-şi sporească măsurile de securitate, pentru a evita astfel de atacuri. În cazul în care un angajat îşi pierde iPhone-ul, experţii consideră că trebuie modificate cât mai rapid posibil toate parolele la care salariatul respectiv a avut acces.
<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/uVGiNAs-QbY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: