Președintele USR, Dan Barna este personajul principal al unei parodii publicate de joi de trupa Lunatic pe contul lor de YouTube. Melodia atinge într-un mod amuzant ideea în care Barna ar fi ajuns președinte în România.

„Dacă era Dan Barna preşedinte,
nu mai venea nici pandemia.
Eram imuni la sărăcie
şi trăiam fericiţi în România.

Dacă era Dan Barna preşedinte,
vai ce guvern şi premier aveam…
Ne exploda şi PIB-ul şi economia
şi datoria toată ne-o plăteam.

Ar fi fost minunat, ne bucuram cu toții!
Fericiți în România… râdeam ca idioții!
Dacă era Dan Barna președinte …”, sunt doar câteva dintre versurile acestei parodii muzicale.

Dan Barna: Dacă eu aș fi fost președinte …

Amintim faptul că, Dan Barna, candidat la alegerile prezidențiale în 2019, declara în august 2019, că dacă el ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. El susținea atunci că România a avut un președinte extra-jucător în persoana lui Traian Băsescu și unul prezent doar în situații de criză, în persoana lui Klaus Iohannis.

„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, declara Dan Barna la acea vreme.

De asemenea, Barna vorbea și despre soluțiile pe care le-ar fi adoptat el în cazul Caracal: „Viteză mai mare de reacție. Dincolo de asta, convocarea mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment, ceea ce trebuie să facă un președinte cum o să fiu”.

Liderul USR a afirmat că președintele Iohannis s-a poziționat diferit în problemele statului față de fostul președinte „extra-jucător” Traian Băsescu.

„Este o decizie și o poziționare în oglindă cu domnul Băsescu, președintele Iohannis a decis să meargă la celălalt capăt al segmentului. Am avut un președinte extra-jucător, am avut un președinte prezent doar în situații de crize”.