Politologul Alfred Bulai a vorbit despre viitoarele alegeri prezidențiale și, în opinia sa, acestea vor fi la fel ca cele din 2004. Conform previziunilor sale la aceste alegeri vom avea, la fel ca la cele din 2004, candidați la președinție locomotive.

„Nu uitați o chestiune pe care o scăpăm adesea din vedere. Următoarele alegeri vor fi diferite!

Vor fi ca alea din 2004, adică după 20 de ani. Pentru că vom avea candidați la președinție locomotive, ceea ce o parte din tineri nici nu au prins. Nu mai e o joacă!

Deci partidul mic trebuie să aibă candidat ca să intre în Parlament, aia cu alianțe, e complicat, nu e complicat, e o mare problemă, nu e prea mare entuziasm.

E mare bătaia la USR! Vlad Voiculescu … și Clotilde Armand cred că vrea, Cioloș e dat ca sigur. Se lucrează la multe scenarii, pentru că interesează pe multă lume, nu numai pe România”, a declarat Alfred Bulai pentru Dc News.

Ce se întâmplă în PNL?

Politologul a vorbit și despre tensiunile interne din PNL și „prietenia” dintre premierul Florin Cîțu și Ludovic Orban, despre care spune că este „la timpul trecut”. Bulai punctează că actualul președinte al PNL se află într-o poziție bună și îi convin tensiunile din coaliția de guvernare, pentru că acest lucru îl erodează pe Florin Cîțu.

„Prietenia dintre Orban și Cîțu e la timpul foarte trecut. E clar că se pregătesc de alegeri acolo, există mulți care sunt anti-Orban și care-l susțin pe Cîțu pentru că este premier și mă rog, are și resurse … acum unii trebuie să-l iubească pe Cîțu, dacă el are stiloul în mână și el dă banii, ești prieten”, a spus Alfred Bulai pentru sursa citată.

De asemenea, acesta mai spune că o bună parte din scăderea din sondaje a PNL se poate atribui lui Florin Cîțu, Orban scăpând și de această dată fără nicio vină.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei