Cu 54 de voturi pentru şi doar 16 contra, senatorii au aprobat un act legislativ care permite Guvernului să emită obligaţiuni în valoare de 12,5 miliarde de dolari şi să utilizeze o parte din fonduri pentru a plăti despăgubiri de 4,65 miliarde de dolari mai multor fonduri conduse de NML Capital şi Aurelius. 

Disputa are drept subiect intrarea în incapacitate de plată a Argentinei, în anul 2001, pentru o datorie de 95 de miliarde de dolari. După 10 ani de renegocieri şi după ce a obţinut reduceri de datorii de ordinul a 70% din partea creditorilor, Argentina a soluţionat 93% din datoria sa. În schimb, un grup de fonduri speculative (format din Elliott Management, Aurelius Capital, Davidson Kempner şi Bracebridge Capital) au refuzat să participe la precedentele acorduri convenite de Argentina cu creditorii săi, în 2005 şi 2010. 

Acest acord, care va reda Argentinei accesul pe pieţele internaţionale de capital, este o victorie pentru noul preşedinte Mauricio Macri, care în perioada campaniei a promis că va soluţiona disputele cu creditorii. AGERPRES