"Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua. La preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare şi o legitimitate mare, dată de votul cetăţenilor. Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali", a declarat Liviu Dragnea, conform sursei citate.

Este vorba de amendamentul la OUG nr. 103/2013, înaintat Parlamentului de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Amendamentul a fost dezbătut şi aprobat marţi în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor, în cadrul votului privind proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonanţe.

'Cele mai mari creşteri salariale, conform proiectului de lege, vor fi înregistrate la nivelul primarilor şi viceprimarilor de comună, cu 44,4 până la 50,1%. Pentru primarii şi viceprimarii de oraş salariul va creşte cu până la 16,6%, pentru viceprimarii de municipiu categoria II şi pentru primarii de municipiu categoria I şi II cu până la 7,2%, iar pentru primarul general al municipiului Bucureşti, cu 5,5%', se arată în comunicat.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014 precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice a fost adoptată în luna noiembrie 2013, la propunerea MDRAP.

Propunerea amendamentului cu privire la salarizarea funcţiilor de demnitate publică alese şi numite este rezultatul unor serii de dezbateri şi întâlniri între conducerea MDRAP şi reprezentanţii structurilor asociative ale administraţiei publice locale. În cadrul acestor întâlniri, organizate în ultimele luni, viceprim-ministrul s-a angajat să susţină solicitările administraţiei publice locale cu privire la salarizarea la acest nivel.

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014 – medici rezidenţi, personal didactic şi aleşi locali.

Deputaţii au adoptat actul normativ cu 310 voturi pentru, 22 împotrivă şi 15 abţineri.

sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: