Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au decis, sâmbătă, în unanimitate, să prelungească programul dezbaterilor la proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010 până la adoptarea tuturor articolelor.

Primul dintre parlamenatri care a solicitat modificarea programului de lucru a fost deputatul Petru Călian (PDL), care a propus ca membrii comisiilor de buget-finanţe să lucreze sâmbătă până la ora 22,00, iar duminică de la ora 8,00 până la terminarea dezbaterii articolelor şi adoptarea raportului la buget.

Preşedintele Comisiei de buget a Camerei, Viorel Ştefan (PSD), a propus micşorarea pauzei de masă de la două ore la o oră, în timp ce Dan Radu Ruşanu (PNL) a susţinut ca parlamentarii din comisii să lucreze de sâmbătă „până la terminarea bugetului”.

Singurul care şi-a arătat nemulţumirea a fost Petre Petrescu (PSD), care a apreciat că modificarea programului nu ar fi în beneficiul cetăţenilor, iar deputaţii şi senatorii „nu ar trebui să vină cu heirupisme”. „Să lăsăm măsurile de ordinul ordinelor de partid”, a spus Petrescu.

Unii deputaţi s-au întrebat dacă să muncească „până la epuizarea comisiei sau a bugetului”, dar, în final, în unanimitate, comisiile de buget-finanţe au decis să lucreze „până epuizează bugetul”, cu o pauză de masă de o oră de la ora 13,00 la 14,00.

„Mai avem 5.800 de amendamente”, a precizat preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei, Viorel Ştefan, care a condus şedinţa.

SURSA: Mediafax