Cei cinci milioane de locuitori ai Republicii Costa Rica a fost lipsiţi total de curent electric timp de aproape cinci ore. Electricitatea a fost restabilită pe cea mai mare parte a teritoriului la ora locală 18.00 (duminică, 00.00 GMT), a informat guvernul. 

Preşedintele Institutului costarican al electricităţii, Carlos Obregon, a precizat că avaria survenită în Panama a privat temporar această ţară de 40% din necesarul de electricitate, ceea ce a provocat un dezechilibru în reţeaua central-americană şi a lipsit complet Costa Rica de electricitate. 

Nicaragua şi Salvador s-au confruntat şi ele cu întreruperi de curent electric în mai multe regiuni de pe teritoriile lor. 

Capitala costaricană, San Jose, a fost cuprinsă de scene de haos atunci când semafoarele s-au stins. 

Conform Agerpres, preşedintele ţării, Luis Guillermo Solis, a îndemnat populaţia la calm pe durata întreruperii energiei electrice. 

Principalul aeroport internaţional din Costa Rica a funcţionat cu propriile generatoare, ceea ce i-a permis să îşi continue operaţiunile, chiar dacă într-un ritm mai lent, a făcut cunoscut ministrul lucrărilor publice şi transporturilor, German Valverde. 

Ulterior, autorităţile au anunţat restabilirea funcţionării normale a semafoarelor în capitală şi a aeroportului internaţional. 

În Panama, avaria a durat trei ore şi s-a declanşat în momentul în care preşedintele ţării, Juan Carlos Varela, urma să ţină un discurs la nivel naţional pentru a-şi apăra bilanţul cu ocazia începerii celui de-al patrulea an al mandatului.