Compania Elgan Offices, deţinută în cote egale de Globalworth şi Elgan Group (firma omului de afaceri Simon Roth), a cumpărat un teren de 57.000 mp de la Coca-Cola HBC Romania. Tranzacţia este estimată de Capital la circa 14 mil. euro. Lotul este situat exact lângă staţia de metrou Preciziei şi peste drum de complexul de birouri West Gate, deţinut de omul de afaceri Liviu Tudor şi unde Renault are grupate principalele divizii.

Cei doi investitori şi-au propus să finalizeze construcţia proiectului în primul trimestru din 2019, grupul Renualt urmând să ocupe întregul spaţiu dezvoltat, adică o suprafaţă de peste 47.000 mp pe o perioadă de cel puţin 11 ani. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de închiriere înregistrată vreodată pe piața de birouri din București.

Pe lângă birourile din West Gate, Renault mai are birouri şi în Pipera şi încearcă de câţiva ani să îşi grupeze activităţile într-un singur loc.

Acesta este al doilea proiect de închiriere încheiat între Globalworth și Groupe Renault România, după ce la începutul acestui an investitorul a plătit 42,5 mil. euro pentru depozitul Dacia de la Oarja. Grupul francez a devenit astfel cel mai mare chiriaş al Globalworth.

„Noul nostru sediu din București are deja un nume: Renault Bucharest Connected. Pentru prima oară de când Groupe Renault își desfășoară activitatea în capitală, mai mult de 3.000 de angajați, zeci de echipe, sute de profesii se vor afla în același loc și vor putea lucra chiar mai bine împreună”, a declarat Yves Caracatzanis, managing director Groupe Renault Romania, care are 16.700 de angajaţi în România.

Investitorul imobiliar Globalworth a lansat luna trecută o emisiune de eurobonduri în valoare de 550 mil. euro, cea mai mare realizată până acum de o companie activă în România. Banii obţinuţi vor fi utilizaţi de companie pentru plata unei părţi din datorii şi pentru extinderea activităţii de dezvoltare imobiliară. Investiţiile Globalworth pe piaţa imobiliară românească se ridicau la 860 mil. euro la sfârşitul anului trecut, acestea fiind realizate cu preţul unui grad de îndatorare de 43,4%. Valoarea proprietăţilor imobiliare deţinute de Globalworth în România se ridica la 977,5 mil. euro la finalul anului trecut, ceea ce plasează compania pe locul doi în topul celor mai mari investitori imobiliari din ţară, după New Europe Property Investments (NEPI). Anul trecut, investitorul a încasat venituri din chirii de 68,2 mil. euro.

Omul de afaceri Simon Roth este cunoscut pentru dezvoltarea mai multor proiecte imobiliare printre care Auchan Logistics (38.000 mp în Ungaria), Volvo Trucks Factory & Logistics (19.300 mp în Franța), Renault-Nissan Logistics (19.500 mp în Ungaria), Bogáncs Estates Office & Logistics (57.000 mp în Ungaria) și DHL Express HQOffice & Logistics (14.500 mp în Ungaria).