Familia italiană Nusco, coordonată de Michele Nusco, va încasa banii în trimestrul doi al anului viitor, când se aşteaptă să fie încheiată tranzacţia. Nusco Tower are o suprafaţă de 23.000 mp întinsă pe 20 de etaje şi are un grad de ocupare de 91%, fiind închiriată unor companii precum Oracle, Volksbank şi Bayer.

Pe lângă Nusco Tower, Papalekas a cumpărat de la acelaşi proprietar, pentru 4 mil. euro, şi un teren de 2.434 mp, la circa 200 metri distanţă de Nusco Tower, adiacent clădirii Green Court pe care tocmai a cumpărat-o de la Skanska. Lotul are toate autorizaţiile necesare dezvoltării unei clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 12.000 mp. Nosco a mai vândut în vara acestui an un teren de 4 hectare, în aceeaşi zonă, companiei Portland Trust, care va construi un complex de birouri cu o suprafaţă de 70.000 mp.

„După recenta achiziţie a clădirii Green Court, această nouă tranzacţie consolidează poziţia de lider a Globalworth în noul centru de afaceri al Bucureştiului. Nusco Tower este o clădire de birouri bine-cunoscută şi de înaltă calitate, cu o listă de chiriaşi blue-chip, în timp ce terenul este unul dintre puţinele loturi rămase disponibile în mijlocul noului centru de afaceri al oraşului, care continuă să asiste la o cerere puternică din partea chiriaşilor, în principal din partea multinaţionalelor“, a declarat Dimitris Raptis, directorul de investiţii al Globalworth. În ambele tranzacţii, casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost consultantul juridic al Globalworth.

Controlul zonei

În prezent, Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească. Recent, Globalworth a cumpărat prima clădire de birouri dezvoltată de grupul suedez Skanska în România, pentru suma de 44 mil. euro. Acesta va fi viitorul sediu al Orange România.

Imobilul este amplasat pe strada Gara Herăstrău, peste drum de turnul de birouri Bucharest One, pe care Papalekas îl construieşte chiar lângă Pasajul Pipera. În acest turn, preînchiriat deja în proporţie de 44,1%, Vodafone a închiriat un spaţiu de 16.000 mp unde îşi va muta sediul.

Recent, Globalworth a anunţat că una dintre clădirile programate pentru construcţie în zona metroului Pipera va fi ocupată de Telekom, o suprafaţă de 25.000 mp. Firma de construcţii Bog’Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, a început de curând demolarea fostelor clădiri administrative ale grupului farmaceutic Farmexim în locul cărora Ioannis Papalekas va construi cel mai mare centru de afaceri din România. Globalworth Real Estate, companie controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumpărat în vara acestui an un teren cu o suprafaţă de 30.000 mp în spatele staţiei de metrou Pipera. Investitorul a plătit 14,3 mil. euro distribuitorului de medicamente Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc.

Pe acest teren, Globalworth a anunţat că va dezvolta un complex care presupune o investiţie de 98 mil. euro şi care va îngloba staţia de metrou Pipera. Proiectul Globalworth Campus este prevăzut cu o suprafaţă de 105.000 mp, împărţită în trei turnuri de birouri şi în spaţii comerciale. În plus complexul va dispune de 1.500 de locuri de parcare. În prezent, cel mai mare parc de afaceri din România este Iride Business Park, aflat tot în apropierea staţiei de metrou Pipera. Acesta are o suprafaţă închiriabilă de 92.855 mp şi este în portofoliul austriecilor de la Immofinanz, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din ţară, cu un total de 206.347 mp.

Globalworth a iniţiat la sfârşitul lunii martie o acţiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocaţi pentru investiţii viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziţie se află într-un stadiu avansat de negociere.