„Acest împrumut poate fi crescut, la discreția companiei, cu încă 65 mil. euro în următoarele două luni, pentru potențiale noi achiziții vizate de Griffin Premium. Creditul trebuie rambursat în șase luni, însă termenul poate fi extins cu alte șase luni la cererea debitorului“, se arată într-un anunț al Globalworth, publicat pe Bursa de la Londra.

Cele trei proiecte de birouri vizate sunt localizate în Wroclaw, Gdansk și Katowice și au un preț cumulat de 160 mil. euro. Tranzacția trebuie încheiată până la finalul lunii ianuarie 2018. Vânzătorul acestor proprietăți, firma Echo Polska Properties, gestionează 25 de proiecte de retail și birouri evaluate la 1,7 mld. euro. Compania a fost creată de Echo Investments, controlată de Griffin Real Estate și fondurile Oaktree și PIMCO, însă din ianuarie 2016, sud-africanii de la Redefine Properties au preluat 75% din societate.

CITIŢI ŞI Decizie surpriză: Şeful unei echipe din Premier League a ajuns director într-o mare companie imobiliară românească

Compania lui Papalekas a intrat anul acesta pe piața poloneză prin achiziția a 67,9% din Griffin Premium, o companie cu active de peste 500 mil. euro. Globalworth a plătit pentru această participație circa 250 mil. euro.

Planurile de extindere ale Globalworth în România și Polonia sunt susținute de o nouă majorare de capital finalizată recent, din care investitorul a mai atras 330 mil. euro. În urma acestei majorări, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a intrat în acționariatul Globalworth, cu o deținere de 4,4%.

Investitorul deţine nouă proiecte de birouri funcţionale în Bucureşti, un parc logistic în Timişoara, o unitate de distribuţie a Dacia  şi două turnuri cu locuinţe, a căror valoare a depăşit un miliard de euro.