Împrumutul va fi utilizat pentru a îmbunătăţi randamentul investiţiilor în care este implicată compania.

„Acordarea acestei facilităţi de către una dintre cele mai mari instituţii financiare din lume constituie o bornă în dezvoltarea portofoliului Globalworth. Acest pas subliniază credinţa managementului Globalworth în perspectivele viitoare ale companiei“, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO şi Chief Investment Office în cadrul Globalworth.

Compania a anunţat încă din septembrie 2013 că negociază obţinerea unui credit cu o mare bancă europeană, bani ce ar urma să fie folosiţi pentru dezvoltarea clădirii de birouri Bucharest One de lângă pasajul Pipera.

Luna trecută, Globalworth a desemnat compania de construcţii Bog'Art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu, ca antreprenor general al proiectului din Pipera. Turnul de 23 de etaje ar trebuie finalizate în 2015.

Compania a mai anunţat în ultimul raport financiar că este în proces de obţinere a unei noi linii de finanţare pentru achiziţia turnului de birouri Tower Center International din Piaţa Victoriei.

Clădirea de birouri, evaluată la 70,3 mil. euro, a fost cumpărată în vara anului 2012 de Ioannis Papalekas şi partenerul său Dragoş Bîlteanu pentru circa 50 mil. euro. Acum, Papalekas vrea să o treacă în portofoliul Globalworth contra sumei de 58 mil. euro, din care circa 25 mil. euro reprezintă credite bancare şi 33 mil. euro partea de equity (capital propriu). Până acum, a fost achitat un avans în valoare de 6 mil. euro în vederea achiziţiei proprietăţii menţionate.

Citiţi şi Ce mutări pregăteşte cel mai discret investitor imobiliar din România

Te-ar putea interesa și: