Firma românească are posibilitatea de a-şi extinde participaţia până la 67,9% din capitalul firmei poloneze. Portofoliul Griffin Premium (GPRE) cuprinde șase clădiri de birouri și trei proprietăți cu destinații multiple (birouri și retail). Suprafaţa închiriabilă brută a imobilelor gestionate de polonezi era de 171.000 mp la sfârşitul primului semestru. Veniturile operaţionale ale companiei, pentru aceeaşi perioadă, erau de 33,9 mil. euro, gradul de ocupare al portofoliului de 97,6% și termen mediu de închiriere de 4,5 ani. Proprietăţile Griffin sunt localizate în oraşe precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

„Credem că piața din Polonia este în continuare foarte atractivă și așteptăm cu nerăbdare să facem încă un pas spre obiectivul nostru, de a deveni principalul investitor de pe piața locală a birourilor instituționale, cu ajutorul experienței Globalworth și a cunoștințelor acestora despre industrie. Un alt pas important spre atingerea acestui obiectiv este achiziția unui portofoliu de birouri de înaltă calitate de la Echo Polska Properties, pe care tocmai am anunțat-o astăzi“, a declarat Malgorzata Turek, directorul executiv al GPRE.

Compania a asigurat o nouă serie de investiții, care includ un acord de cumpărare pentru un birou din Wroclaw, aflat în curs de dezvoltare și un acord pentru achiziționarea a 25% din trei birouri din Varșovia, în curs de dezvoltare. În cazul celor din urmă, compania are opțiunea de a achiziționa restul de 75% în momentul finalizării acestora, prevăzută în următorii doi ani. În plus, compania a încheiat un contract pentru achiziționarea de la Echo Polska Properties a trei clădiri de birouri din Wroclaw, Gdansk și Katowice, cu o valoare totală de 160 de milioane de euro. Achiziția celor trei clădiri este prevăzută să aibă loc până în ianuarie 2018.

Globalworth a ajuns la un grad de îndatorare de 54,6% la sfârşitul primului semestru din acest an, în creştere cu 11,2% faţă de sfârşitul anului trecut. Această majorare abruptă este catalogată de managerii companiei drept un efect temporar al iniţiativelor de atragere de capital din decembrie 2016 şi iunie 2017 care au condus la un disponibil de cash de circa 284,3 mil. euro. Surplusul de bani va fi utilizat în realizarea de noi investiţii imobiliare, care se anticipează că vor creşte valoarea activelor companiei şi vor reduce gradul de îndatorare. Globalworth a lansat în iunie o emisiune de obligaţiuni în valoare de 550 mil. euro, cea mai mare realizată până acum de o companie activă în România. Dezvoltatorul, fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, deţine nouă proiecte de birouri funcţionale în Bucureşti, un parc logistic în Timişoara şi două turnuri cu locuinţe, a căror valoare a depăşit un miliard de euro la finalul lunii iunie.