La Voce del Popolo, un săptămânal publicat de dioceza Brescia din nordul Italiei, a anunţat pe site-ul său că teologii locali – după ce au ascultat declaraţiile unor medici – au atribuit "miracolul" naşterii unei fetiţe italiene în 2014 rugăciunilor adresate de mama ei fostului papă Paul al VI-lea. 

Fetiţa, care va împlini vârsta de trei ani în prima zi de Crăciun, s-a născut prematur, după o sarcină de 26 de săptămâni. Medicii i-au spus mamei sale că situaţia ei era deosebit de riscantă din cauza unei rupturi de placentă, a dezvăluit aceeaşi publicaţie. 

Teologii italieni au luat decizia atribuirii acelui miracol pe 13 decembrie. 

Descoperirea lor, care trebuie să fie confirmată şi de Vatican, ar putea deschide calea sanctificării papei Paul al VI-lea în 2018, probabil în luna octombrie, în timpul summitului global al episcopilor catolici, ce va avea loc la Roma. 

Vaticanul nu a făcut deocamdată declaraţii pe marginea acestui subiect. 

Papa Paul al VI-lea a fost beatificat – un rang mai jos decât cel de sfânt – în 2014, după ce i-a fost atribuit un prim miracol: naşterea în Statele Unite, în 2001, a unui bebeluş care fusese diagnosticat anterior cu o malformaţie gravă. 

Domnind la Vatican între 1963 şi 1978, papa Paul al VI-lea a finalizat cu succes Al Doilea Conciliu de la Vatican, în urma căruia Biserica Catolică a adoptat o serie de reforme vaste, inclusiv renunţarea la slujba în limba latină în timpul serviciilor religioase obişnuite. 

În timpul papalităţii sale, Paul al VI-lea a confirmat, de asemenea, interdicţia promovată de Biserica Catolică în privinţa avorturilor şi a utilizării contraceptivelor artificiale. (Sursa: Agerpres)