În perioada 31 mai – 2 iunie, Papa Francisc vine în vizită în România. Locurile pe care suveranul Pontif le va vizita sunt Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Cei care vor să-l vadă în carne și oase pe Papa Francis trebuie să știe că încep înscrierile online pentru vizita Papei Francisc la Șumuleu Ciuc. 

Cei care vor să-l vadă pe Suveranul Pontif la Șumuleu Ciuc trebuie să se înscrie online. De mâine, 1 martie, vor începe înscrierile online a pelerinilor care doresc să participe la slujba pe care Suveranul Pontif o va celebra în data de 1 iunie la Șumuleu Ciuc. 

Toți cei care doresc să participe la eveniment pot să se înregistreze individual sau în grup pe portalul pontifex.ro, care va putea fi accesat începând din data de 1 martie, până în data de 30 martie. Vor avea prioritate în procesul de înregistrare grupurile. 

Dacă va fi necesar, perioada de înscrieri online se va prelungi. Cei care se vor înscrie vor primi un e-mail de confirmare a înscrierii, iar după încheierea perioadei, se vor primi biletele de intrare emise electronic, cu cod de bare. Cu un bilet se va putea intra o singură dată. 

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a spus că, pentru buna găzduire a pelerinilor, regiunea organizează cea mai mare „clacă” de până acum.  

Numai în localitatea Sândominic sunt deja 500 de persoane s-au oferit să cazeze pelerinii sosiți pentru vizita Papei Francisc. De asemenea, și o firmă din Miercurea Ciuc își va pune la dispoziție parcarea, scrie Libertatea.

Ne dorim foarte mult ca la eveniment să fie prezente cât mai multe persoane îmbrăcate în port popular. Este o bună ocazie pentru cei care au deja port popular să îl îmbrace, iar cei care încă nu au, să și-l procure”, a spus Borboly Csaba, citat de Libertatea.

În vederea organizării cât mai eficiente a evenimentului se fac și recrutări de voluntari. Organizatorii au cerut pelerinilor să nu meargă la Șumuleu-Ciuc cu mașina personală, fiindcă nu sunt destule locuri de parcare, de aceea intrarea în oraș cu automobilul va fi restricționat încă din 31 mai. După data de 1 iunie, doar autoturismele care dețin permisiune specială pot intra în Miercurea-Ciuc. 

Ceremonia se va desfășura în limba latină, cântecele vor fi în limba maghiară, papa va predica în limba italiană, traducerea se va face în maghiară simultan și română sau engleză. Pe ecrane va apărea și subtitrare. TVR1 va transmite în direct evenimentul. Se dorește ca un număr cât mai mare de credincioși să poată să se alăture serviciului religios. 

Și pe telefoanele mobile, pe frecvențe radio diferite, credincioșii vor putea asculta liturghia, în diferite limbi.