Primarul din Iași, Mihai Chirica a spus într-o conferinţă de presă că Papa Francisc va folosi un automobil fabricat în România, în timpul vizitei sale oficiale.

”Există discuții cu autoritățile, fără a fi luată o decizie în aces sens”, au spus cei de la Dacia, într-un răspuns pentru HotNews, despre papamobil.

„Tot ceea ce ne dorim e să transmitem mesajul că Iaşul şi România sunt vizibile ca elemente de identitate. Voi face o dezvăluire, papamobilul va fi românesc. Este promisiunea grupului Dacia Renault, care deja lucrează la cele două papamobile cu ajutorul cărora Papa Francisc va vizita România”, a spus Mihai Chirica în conferinţa de presă organizată de Dieceza Romano Catolică Iaşi.

Vezi și Dani Oțil a rupt tăcerea! Dezvăluiri uimitoare despre Mihaela Rădulescu

Într-o vizită oficială de trei zile în Armenia, Papa Francisc s-a plimbat cu un Logan alb.

Papa Francisc ne va vizita țara între 31 mai şi 2 iunie 2019, sub sloganul „Să mergem împreună”.

„În după-amiaza zilei de 1 iunie, Papa Francisc va sosi cu elicopterul pe Aeroportul Internaţional Iaşi. La ora 17,25 va vizita catedrala „Sfânta Fecioara Maria Regină”, după care va avea întâlnirea mariană cu tinerii şi cu familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii. Aici, Papa Francisc va ţine un discurs, după care, la ora 19,00, va pleca cu avionul spre Bucureşti”, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice Iaşi.

„Sărbătoarea întâlnirii cu Sfântul Părinte de la Iaşi va fi trăită sub ocrotirea Sfintei Fecioare Maria, iar toţi credincioşii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu Papa Francisc. Protagoniştii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii şi familiile, către care se va îndrepta şi mesajul special al urmaşului sfântului Petru”, susţin reprezentanţii Episcopiei Romano Catolice Iaşi.