În discursul susţinut de la fereastra palatului apostolic, în faţa unei mulţimi impresionante, Francisc a adus un omagiu 'tuturor celor care sunt discriminaţi, persecutaţi, ucişi' pentru că sunt creştini. Biserica celebrează la 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, sărbătoarea Sfântului Ştefan, primul martir al Bisericii catolici, unul din primii discipoli ai lui Iisus lapidaţi la Ierusalim.

Creştinii din toate confesiunile constituie astăzi religia cea mai persecutată din întreagă lume, conform mai multor studii concordante, notează AFP.

Libertatea de a practica religia lui Iisus este limitată în numeroase ţări, în special în monarhiile din Golf. Grupurile jihadiste îi vizează şi pe creştinii din Orientul Mijlociu, prezenţi în regiune de două mii de ani. Papa a acuzat, de Crăciun, 'persecuţia brutală' la care sunt supuşi aceştia. Creştinilor 'nu li se cere tuturor să-şi verse sângele', ci să-şi practice credinţa 'fără să se teamă că vor merge împotriva curentului şi vor plăti cu propria persoană', a spus Sfântul Părinte, adăugând 'nu putem gândi creştineşte şi trăi ca nişte păgâni'. (Sursa: Agerpres)

Papa Francisc a încheiat rugăciunea Angelus urându-le 'la mulţi ani' de ziua numelui tuturor celor cu numele de Stefano şi Stefania.