Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Theresa May a spus că singura opţiune juridică existentă în prezent este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord.

„Singura opţiune juridică acum este aceea că Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea europeană pe 12 aprilie. Peste numai 14 zile. Nu este timp suficient pentru a conveni, a legifera şi a ratifica un acord şi totuşi Camera (Comunelor) a spus clar că nu va permite ieşirea fără un acord. Aşadar, va trebui să convenim o cale alternativă de a avansa. Uniunea Europeană a declarat clar că orice amânare suplimentară va trebui să aibă un obiectiv clar şi să fie convenită în unanimitate de celelalte 27 de state membre înainte de 12 aprilie”, a spus May.

Premierul britanic Theresa May va continua eforturile pentru a obţine susţinerea deputaţilor din Camera Comunelor pentru acordul privind Brexitul, respins vineri de aceştia din urmă pentru a treia oară, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Londra, care a evidenţiat că la acest ultim vot s-a restrâns diferenţa dintre voturile contra şi cele pentru.

În favoarea acordului s-au pronunţat 286 de deputaţi, iar împotriva documentului 344 de deputaţi. „Desigur că nu acesta a fost rezultatul pe care l-am dorit”, a admis purtătorul de cuvânt. „Totuşi, am avut un număr de colegi conservatori care astăzi s-au simţit în măsură să voteze cu guvernul (…) Evident că mai avem mult de muncit, dar măcar mergem în direcţia cea bună”, a mai spus el.