Pandemia este departe de a se termina! Restricții pe bandă rulantă în Europa

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la pandemia de coronavirus, subliniind că mutația britanică, descoperită la finalul anului trecut, este prezentă în 43 dintre cele 53 de țări europene.

Premierul francez a anunțat că regiunea Pas de Calais a fost adăugată pe lista regiunilor cu măsuri de carantină în timp ce alte zone au intrat pe lista celor aflate sub monitorizare strictă, informează știrileprotv.ro.

“Răspândirea virusului s-a accelerat în ultimele15 zile, iar acest lucru este în mod evident legat de progresia tulinii britanice, care acum reprezintă peste 60% dintre noile infectări din țara noastră”, spune premierul Franței, Jean Castex.

Autoritățile țări vecine cu România, Ungaria, a decis ca magazinele și serviciile să fie închise în perioada 8-22 martie, în timp ce grădinițele și școlile generale vor fi închise până pe 7 aprilie. În ceea ce privește purtarea măștii, aceasta este obligatorie, în continuare, în aer liber.

“Dacă analizăm numărul de noi infectări din ultimele trei zile: luni au fost 2.764, marți – 4.211, iar miercuri – 6.278”, spune Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Posibilitatea unui nou vaccin

Israel, Austria și Danemarca au încheiat o alianță care dorește să dezvolte și să produce un nou vaccin anti-coronavirus.

“Credem că punând în comun resursele a trei țări mici, dar foarte capabile, putem gestiona mai bine provocările”, spune premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Cancelarul Austriei a precizat că producția de vaccinuri implică multe etape iar această alianță poate ajuta în acest sens.

“Producția de vaccinuri implică multe etape, așa că vom împărți sarcinile între noi”, spune Sebastian Kurz, cancelarul Austriei.

Sursă foto: Dreamstime