Panasonic Corp, producatorul japonez de electronice, a anuntat ca isi revizuieste in scadere cu 90% estimarile de profit pentru anul fiscal ce se va incheia in martie 2009. Reprezentantii companiei au declarat ca motivele principale pentru aceasta masura sunt aprecierea yenului si competitia acerba.

Astfel, Panasonic se asteapta ca un profit net de 30 miliarde yeni (316 milioane de dolari) la finele anului fiscal curent, fata de previziunile initiale de 310 miliarde yeni ( 3,3 miliarde de dolari).

Compania cu sediul in Osaka si-a taiat si din estimarile privind vanzarile din perioada amintita. Astfel, producatorul de electronice miza pe vanzari de 9,2 trilioane yeni ( 96,8 miliarde de dolari), insa a anuntat ca va realiza doar 8,5 trilioane yeni ( 89,5 miliarde de dolari).

Panasonic, care si-a schimbat in luna octombrie numele din Matsushita Electric Industrial Co., a anuntat ca situatia ingrijoratoare cu care se confrunta compania are la baza criza financiara globala cat si scaderea accentuala a cererii.

Si rivalul Sony Corp. si-a revizuit previziunile privind profitul pentru anul fiscal in curs, de la 240 miliarde yeni ( 2,6 miliarde de dolari), la 150 miliarde yeni (1,6 miliarde yeni).

Sursa: Bloomberg