“România este o ţară de producători în domeniul IT pentru piaţa mare, lucru pe care puţină lume îl vede şi îl ştie. Marile fabrici de soft lucrează pentru pieţe mari externe, dar românilor le lipseşte accesul la pieţele mari. Produsul final realizat aici este vândut de cineva care are acces la piaţa majoră. Este limpede că mijloacele tradiţionale prin care se încearcă facilitarea accesului la pieţele majore nu funcţionează azi. Mulţi români patentează invenţii în Statele Unite şi nu înţeleg de ce trebuie să se adune patentele în SUA şi Japonia, în detrimentul Europei”, a spus Pambuccian.

Acesta a adăugat că lipsa supra-reglementărilor în sectorul IT&C şi existenţa unei neutralităţi tehnologice a plasat România pe primele locuri la nivel european şi mondial în ceea ce priveşte raportul 'preţ-calitate' la serviciul de internet.

“Tendinţa birocraţiei de oriunde este uniformizarea. Noi am reuşit acel loc 1 în Europa şi 3 la nivel mondial în ceea ce priveşte capitolul 'preţ-calitate' la serviciul de internet pentru că am avut grijă să nu supra-reglementăm şi să avem o neutralitate tehnologică de fier. Când vorbim de cloud, trebuie să fim foarte atenţi. În primul rând cloud nu înseamnă postare, iar foarte mulţi confundă acest lucru. În al doilea rând, când vorbim de cloud, trebuie să te gândeşti şi cum evoluează tehnologia”, a subliniat oficialul.AGERPRES