PAID a recurs la suplimentarea nivelului de acoperire pentru a preîntâmpina creşterea portofoliului de polițe emise. Potrivit comunicatului de presă, compania a emis, până la data de 4 iulie 2011, peste 600.000 de poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale, ceea ce înseamnă o acoperire de 7,5% la nivel național.
Potrivit comunicatului societății care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor, reținerea PAID, conform contractului de reasigurare, este de 250.000 de euro pentru un eveniment. Principalul avantaj al acestui contract îl reprezintă faptul că în cazul producerii unui eveniment, dacă reținerea PAID va fi depășită, despăgubirile se vor plăti dupa primirea sumelor corespunzătoare din reasigurare. Astfel, în acest mod, compania  nu va fi nevoită să avanseze fonduri din resurse proprii.
Acoperirea PAID este una de tip prim risc și functionează pe principiul solidarității, adică se aplică acelaşi nivel de primă de asigurare pentru orice locuință, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia.
Polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale – PAD – acoperă daunele produse locuințelor de oricare dintre cele trei riscuri de bază specifice României – inundații, cutremur, alunecări de teren. Polița  este valabila 12 luni.   În funcție de tipul materialelor de contrucție folosite,  primele de asigurare pot fi de  20  euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, sau de 10 euro, pentru o suma asigurata de 10.000 euro.
Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – PAID – este o componentă esențială a programului român de asigurare a catastrofelor, gestionat de Ministerul Administrației și Internelor. Cei 13 actionari ai Pool-ului, autorizați sa vândă polițe de asigurare obligatorie, sunt ABC Asigurări, Astra Asigurări, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări, Uniqa Asigurări.