2012 se anunta a fi un nou an dificil. Tot mai multe voci anticipeaza ca primul trimestru al anului va inregistra o contractie a economiei. In aceste circumstante, prioritatea generala va fi revigorarea consumului privat. Ce aduce nou anul 2012 este sfarsitul unui mod de gandire al afacerii dupa tiparul “hai sa asteptam si sa vedem ce se intampla”. Companiile romanesti cauta si imbratiseaza acum fiecare oportunitate care le poate ajuta sa compenseze inceputul ezitant al anului.

O astfel de oportunitate este evenimentul comercial “Go International” (www.gointernational.ro). Peste 200 de companii din Romania si Grecia vor participa la acest eveniment si, in cadrul intalnirilor bilaterale prestabilite, vor incheia noi acorduri comerciale sau isi vor stabili contacte la nivel regional pe care le vor putea valorifica ulterior.

“Go International” este un Program de Cooperare Economica al carui scop este promovarea si intensificarea relatiilor comerciale internationale in zona extinsa a Europei Centrale, de Sud-Est si Est-Mediteraneene. Dupa succesul precedentelor delegatii din Cipru si Serbia in 2011, care au intermediat mai mult de 2.800 de intalniri de afaceri, România este următoarea destinatie a programului. Evenimentul comercial este structurat intr-o serie de evenimente, fiecare dintre acestea incluzand o componenta puternica de relationare care stimuleaza incheierea de parteneriate prin intalniri de afaceri bilaterale sau multilaterale.

Urmatoarea intalnire de afaceri “Go International” este planificata a avea loc in Bucuresti, in 11-12 iunie 2012, la Hotelul JW Marriott. Obiectivul acestei initiative este acela de a sublinia oportunitatile de afaceri pe care Romania si tarile din regiunea extinsa le ofera si de a impulsiona comertul multilateral. La eveniment si-au anuntat participarea, alaturi de companiile din Romania si Grecia, si companii din Ungaria, Moldova, Polonia, Rusia si Turcia.

“Go International” este o initiativa implementata de grupul Eurobank EFG in cooperare cu cele mai importante trei asociatii ale exportatorilor greci, Asociatia Panelena a Exportatorilor (PSE), Asociatia Elena pentru Afaceri Internationale (SEVE) si Asociatia Exportatorilor din Creta (EAC). Evenimentul se va desfasura sub auspiciile Ministerului Elen al Afacerilor Externe si este sustinut in Romania de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, precum si de Camera de Comert si Industrie Eleno-Romana.

Inscrierea nu implica niciun cost pentru companiile participante, iar mai multe detalii si informatii sunt disponibile pe site-ul www.gointernational.ro.