„Începem anul în forță cu organizarea şantierului pe terenul cuprins între Bulverardul Take Ionescu și malurile Begăi. Pentru a optimiza dezvoltarea, vom împărți proiectul în trei etape. Lucrările la prima etapă vor dura un an. Astfel, primii 16.500 mp de birouri de nouă generație din ISHO Offices vor fi livrați până în martie 2018. Concomitent, vom ridica și primele apartamente“, a declarat Ovidiu Șandor.

În vara anului trecut, antreprenorul timişorean a cumpărat de la Ovidiu Tender, aflat în închisoare din iunie 2015, terenul de aproape şase hectare ce a aparţinut fostei fabrici de lână ILSA din centrul Timişoarei. El vrea să construiască aici până în 2020 un ansamblu rezidenţial cu circa 1.200 de apartamente cu una până la patru camere, plus o clădire de birouri.

Şandor mizează pe o chirie medie cuprinsă între 13,5 şi 15 euro/mp/lună, în funcţie de etaj, şi pe o taxă de administrare de 2,5 euro/mp/lună. Un calcul simplu arată că venitul anual generat de clădirea de birouri care în final va avea o suprafaţă de 50.000 mp va fi de circa 8,5 mil. euro.

În privinţa locuinţelor, Şandor va începe construcţia primelor două blocuri din cele şase programate, restul urmând să fie dezvoltate pe parcursul a 3-4 ani. El spune că preţul apartamentelor se va încadra în partea superioară a mediei pieţei, care este în jur de 1.200 euro/mp util.

Dacă locuinţele sunt construite cu scopul vânzării, Şandor vrea să păstreze clădirea de birouri în portofoliu. Totuşi, el este dispus să analizeze eventualele oferte de achiziţie pe care le-ar primi.

Prin proiectul său, Şandor intră în competiţie directă cu dezvoltarea începută la Timişoara de ieşeanul Iulian Dascălu, care ridică un complex cu funcţionalitate mixtă în jurul mallului Iulius din oraş.

Antreprenorul poartă discuţii cu băncile pentru finanţarea noului său proiect şi spune că, pentru componenta de birouri, se aşteaptă ca împrumutul să acopere un procent relevant din investiţie.

El negociază cu băncile şi realizarea unui pachet de finanţare special pentru clienţii proiectului său de locuinţe, unde mizează pe un credit cu avans similar celui practicat prin Prima Casă, de 5%.

Ovidiu Şandor a ocupat poziţia 115 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 46-48 mil. euro.