OTP dă marea lovitură! Cumpără o bancă din Albania cu 55 milioane de euro

Cota de piaţă a Grupului OTP, din punctul de vedere al bilanţului total, este de aşteptat să depăşească 11% după fuziunea celor două filiale albaneze, ajungând pe locul al cincilea în topul băncilor. Portofoliul de credite pentru clienţi poate creşte de aproximativ 1,5 ori, ceea ce o va face al doilea jucător ca mărime pe piaţa albaneză.

Alpha Bank Albania este în prezent a opta cea mai mare bancă din Albania, cu o cotă de piaţă de aproape 5% în active, operând ca bancă universală atât în segmentul de retail, cât şi în cel corporativ. Banca operează în prezent o reţea de 34 de sucursale care acoperă toate oraşele importante din ţară.

OTP a căutat noi oportunități în Albania

Potrivit comunicatului, László Wolf, director general adjunct al OTP Bank, a declarat că banca a căutat noi oportunităţi de creştere în Albania din 2018, când au intrat pe piaţa bancară a ţării. La acel moment au cumpărat Banca Société Générale Albania, pe care au integrat-o deja cu succes în Grupul OTP. Odată cu achiziţia Alpha Bank Albania, Grupului OTP i se alătură încă o “instituţie de credit care funcţionează bine, are o conducere bună şi se află în continuă evoluţie” – a subliniat directorul general adjunct.

Începând din 2014, incluzând şi anunţul de azi, OTP a achiziţionat în total 12 instituţii financiare sau portofolii bancare în 9 ţări. Potrivit comunicatului băncii, datorită acestei performanţe în achiziţii, Grupul OTP a devenit “cel mai activ consolidator al pieţei bancare din zona Europei Centrale şi de Est”, ocupând în prezent o poziţie de lider de piaţă în Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Muntenegru şi consolidând în mod substanţial contribuţia la profit a membrilor grupului din străinătate.

Grupul bancar oferă în prezent servicii financiare universale pentru peste 16 milioane de clienţi în 11 ţări, are o reţea de sucursale de aproape 1.500 de unităţi şi un efectiv de peste 37.500 de angajaţi.