Aceștia mai susțin că sunt mai avantajoase în prezent creditele în euro pentru clienți, cel puțin pe segmentul celor ipotecare. Contează foarte mult dacă potențialii clienți au un istoric bun de plată. Ultimii doi ani anteriori depunerii cererii de finanțare sunt cei mai analizați (ca istoric de plată și evoluție venituri) și bineînteles, profilul actual al clientului. „În unele cazuri dobânda poate fi negociată, dar în funcție de specificul fiecărui client”, afirmă Adrian Chichiță, director executiv adjunct în cadrul băncii OTP.
Banca lansează saptămâna acesta două produse noi de creditare: creditul de nevoi personale pentru pensionari şi creditul pentru servicii medicale.
Pentru creditul de nevoi personale pentru pensionari rata de dobândă este fixă pe toată durata creditului, de 9,99%, comisionul lunar de administrare de 0,2% aplicat la soldul creditului, și DAE de 13,12%. La o sumă împrumutată de 42.000 lei pe 84 de luni, valoarea totală plătibilă este de 62.527 lei.
Prin creditul pentru sănătate clienții pot împrumuta o valoare maximă de 21.000 lei pe o perioadă de cel mult 4 ani pentru efectuarea diverselor tratamente medicale sau a intervenţiilor chirurgicale prin intermediul clinicilor medicale partenere, atât în Bucureşti, cât şi în principalele oraşe din ţară, dobânda anuală efectivă fiind de 13,15%.
„Atât creditul de nevoi personale pentru pensionari, cât şi cel pentru sănătate vin în ajutorul clienţilor noştri cu noi avantaje şi beneficii. Pentru că oferim o atenţie specială celor mai vârstnici, am decis să contribuim la realizarea planurilor acestora printr-un pachet de servicii extrem de util, adaptat nevoilor şi posibilităţilor acestei categorii speciale de clienţi.
Totodată, punem sănătatea pe primul loc şi oferim un produs care îi va ajuta pe clienţii noştri să beneficieze de serviciile medicale de care aceştia au nevoie, în deplină siguranţă şi confort”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.
OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi.