Tribunalul București a eliminat clauza care permitea băncii să modifice dobânda după o politica proprie impusă clienţilor. Acesta este primul proces al ANPC care primeşte o decizie definitivă.

“Respinge apelul declarat de apelanta intervenientă ca neavenit. Respinge cererea formulată de intimata intervenientă Asociaţia Parakletos de constatare a caracterului inform al apelului declarat de apelanta pârâtă ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de apelanta pârâtă ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.02.2016”.

Decizia obligă banca să elimine comisioanele introduse ilegal, iar dacă oamenii vor da în judecată banca, aceștia vor putea să recupereze și banii plătiți din 2010 și până în prezent. Prin decizia magistraţilor, 27.000 de români ar putea scăpa de clauzele abuzive. În 2010 banca trebuia să elimine anumite comisioane, dar, după ce le-au eliminat, au fost introduse altele fără ca oamenii să fie anunțați. Este vorba de credite de nevoi personale, garantate cu ipotecă şi credit ipotecar, în care este o clauză potrivit căreia clientul va plăti băncii o rată cu dobândă revizuibilă în conformitate cu politica băncii, conform preşedintelui ANPC.

Te-ar putea interesa și: