Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (Otopeni) a atribuit firmei româneşti MB Telecom un contract de 6,44 milioane de euro, fără TVA, pentru furnizarea de echipamente pentru controlul bagajelor.

Contractul vizează achiziţia a 22 de echipamente, din care 16 pentru controlul bagajelor de cabină, patru pentru bagajele de cală şi două pentru controlul bagajelor şi articolelor suspecte, furnizarea de piese de schimb, şcolarizarea personalului aeroportului, întreţinerea şi repararea în perioada de garanţie şi post garanţie.

Finanţare din resurse proprii

Finanţarea contractului, cu o durată de şase ani, este asigurată din sursele proprii, se arată într-un anunţ al aeroportului.

MB Telecom a fost înfiinţată în 1994 în localitatea Otopeni, are 60 de angajaţi şi două sucursale în Oradea şi Constanţa. Firma a înregistrat anul trecut, potrivit datelor afişate pe site, o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, în creştere de peste şase ori faţă de anul precedent, când a raportat afaceri de 2,4 milioane de euro.

Multe contracte cu statul

Firma are contracte, printre alţii, cu Inspectoratul General al Poliţiei, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Serviciul Român de Informaţii, Oficiul Naţional pentru Refugiaţi şi Institutul Naţional de Expertize Criminalistice.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii MB Telecom sunt două persoane fizice, Tudor Mircea (80%) şi Chiriţă Mariana (20%).

SURSA: Mediafax