OTE, care are operaţiuni şi în România şi Albania, a implementat în ultimii ani câteva programe de plecări voluntare, în dorinţa de a-şi reduce costurile, pe fondul mediului operaţional dificil din Grecia. 

'În total vor fi plătiţi 110 milioane de euro angajaţilor care vor opta pentru schema de plecări voluntare. Dacă proiectul va avea succes, vor fi incluşi 800 de angajaţi', a explicat Tsamaz. 

Profitul net al OTE a scăzut cu 27,6% în primul trimestru din 2015, sub estimările analiştilor. În perioada ianuarie – martie 2015, profitul companiei elene s-a redus la 40,4 milioane de euro (45,45 milioane de dolari), de la 55,8 milioane de euro în primul trimestru din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 45,3 milioane de euro. 

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: