214-52689-oskar3.jpgSchneider Electric România, pentru ­câş­tigarea premiului „Gre­en Building Pro­ject of the Year“ în cadrul galei internaţionale SEE Real Estate Awards, ce a avut loc la Bucureşti. Proiectul a fost dezvoltat de către Modatim Investment, în partea de vest a Timişoarei. Inovaţia Schneider Electric s-a bazat pe integrarea sistemului de building management (BMS) în caracteristicile arhitecturale ale clădirii, utilizând soluţii precum: detectoare pentru închiderea şi deschiderea obloanelor în funcţie de parametrii climatici, adaptarea iluminatului din clădire în funcţie de condiţiile meteorologice şi un sistem de răcire revoluţionar ce reduce consumul de energie cu până la 40%.

214-52691-oskar2.jpgFundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, pentru că au primit premiul I în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Galei Societăţii Civile, cu programul „Spaţii verzi 2009“. Programul a avut două componente tematice de finanţare: spaţii verzi urbane şi arii protejate. Printre principalele rezultate ale implementării programului „Spaţii verzi“ în 2009 au fost: înfiinţarea şi reamenajarea a 28.455 metri pătraţi de spaţii verzi urbane şi plantarea a peste 6.200 de pomi şi arbuşti. Programul a finanţat 59 de proiecte în care s-au implicat direct peste 27.000 de persoane şi se derulează şi în 2010.

214-52692-oskar1.jpgWoodcote România, pentru că a inaugurat primul său centru comercial din zona Capitalei. Situat în comuna Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov, magazinul are o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi şi se adresează cu precădere profesioniştilor în construcţii. Suma investită în amenajare este de 125.000 de euro, spaţiul fiind închiriat. Woodcote este prezent în România din 1999 şi face parte din grupul Wolseley, liderul mondial în distribuţia de instalaţii sanitare şi unul dintre cei mai puternici furnizori de materiale de construcţii pentru piaţa profesională.