"Ordonanţa de urgenţă emisă de autorităţile de la Bucureşti reprezintă un regres pentru statul de drept în România, cu potenţial de a submina progresele făcute de procurorii şi judecătorii români în combaterea corupţiei", a declarat preşedintele Comitetului pentru economie şi mediu al Adunării Parlamentare a OSCE. "Eforturile anticorupţie trebuie întărite, nu slăbite, iar în acest scop îndemn guvernul român să abroge această ordonanţă controversată", a menţionat Nilza Sena.

Aceasta notează că Adunarea Parlamentară a OSCE a lansat apeluri repetate pentru intensificarea eforturilor ţărilor membre de a combate corupţia şi a consolida statul de drept.

În cea mai recentă declaraţie, adoptată la sesiunea anuală din iulie 2016 de la Tbilisi, Adunarea Parlamentară a chemat la "responsabilitate democratică şi juridică pentru a combate corupţia şi a asigura o mai mare integritate politică" şi a subliniat că fenomenul corupţiei contribuie la ameninţări globale "precum terorismul, criminalitatea organizată transnaţională, ca şi la activităţi economice ilicite", se mai arată în comunicatul OSCE. AGERPRES