Aşa cum pandemia de coronavirus, produs /în laborator/, a generat noi dimensiuni ale structurii economice şi echilibrelor politice mondiale, în acelaşi mod, un factor care nu are legătură cu pandemia a configurat Orientul Mijlociu.

Procesul de lichidare

Priviţi schimbările care au loc în acest spaţiu geografic… Oricine s-a opus acordurilor pe care ţările arabe le încheie cu Israelul, lăsând deoparte Palestina, într-o anumită perioadă de timp a fost lichidat… În Libia, Gaddafi a fost linşat… În Egipt, primul preşedinte ales de popor, Morsi a fost răsturnat de la putere în urma loviturii de stat a lui Sisi şi a murit în detenţie… Statele Unite, care au ocupat Irakul, l-au executat pe Saddam şi au împărţit ţara în trei… În Siria a fost declanşat războiul civil şi s-a intrat într-un proces în care Bashar al-Assad nu are altă grijă decât să-şi apere fotoliul. Iar Libanul, oricum este distrus…

Ce fel de primăvară

Amintiţi-vă, ceea ce s-a numit „Primăvara arabă” este o construcţie comună SUA-Israel… Şi prin contribuţia FETÖ (Mişcarea Gülenistă-n.trad.) Turcia nu era pe cale să devină victimă a Primăverii Arabe? Vorbind de una de alta, de revolta Gezi, rezultatul nu a fost oare tentativa de lovitură de stat din 15 iulie? Dacă acestă tentativă de lovitură de stat ar fi fost încununată de succes, Turcia ar fi fost diviziată în mai multe părţi şi s-ar fi creat un stat controlat de Israel, o construcţie PKK/PYD (PYD-Partidul Uniunii Democratice, aripa siriană a PKK-n.trad.), construcţie deja planificată. Urmau zile în care Erdoğan era lichidat, iar cauza palestriniană era ştearsă din vocabularul Ministrului Afacerilor Externe al Turciei.

Opriţi lumea

Dacă îl ascultăm pe Trump, mai sunt şi alte state arabe pregătite să încheie acorduri cu Israelul… Urmărind toate aceste evoluţii, m-am gândit „Şi dacă alegerile din 3 noiembrie vor fi câştigate de Biden”?… Ce comic, nu-i aşa? De parcă aş vrea să le câştige Trump. Simt exact ca în acel film acum… Adică îmi vine să strig „Opriţi lumea, e cineva care vrea să coboare”