Ludovic Orban nu mai are nicio șansă să rămână premier. Cel puțin asta susțin cei de la PSD care se pregătesc să dea jos Guvernul prin moțiune de cenzură.

Orban va fi dat afară

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat moţiunea de cenzură. „Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Liderul interimar al social-democraţilor a spus că, în grupul de lucru, o primă formă a textului moţiunii a fost deja făcută de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere. „Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae”, a precizat Marcel Ciolacu.

PSD ar avea voturile suficiente să treacă această moţiune de cenzură. „Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune”, a afirmat preşedintele interimar al PSD, care nu a avansat însă o dată certă la care va fi depusă moţiunea.

PSD vrea să meargă la consultările de la Cotroceni şi cu o propunere de prim-ministru după căderea Guvernului Orban.

„Vom prezenta şi un program economic pe termen scurt. Vom veni în faţa românilor şi vom prezenta şi un astfel de program. Şi nu doar în faţa românilor, ci şi în faţa preşedintelui României, deoarece preşedintele are atributul constituţional de a desemna primul ministru. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice care vor şi vota moţiunea de cenzură.

Noi vom depune o moţiune de cenzură şi 100% această moţiune va trece”, a subliniat Ciolacu.