PSD a promovat și votat în Palament creșterea pensiilor cu 40%. Acum, PNL trebuie să măească veniturile vârstnicilor în plină criză legată de coronavirus.

Orban a spus adevărul

Premierul Ludovic Orban promite creșterea pensiilor anul acesta, dar în ceea ce privește alocațiile copiilor, Guvernul nu poate promite că se va întâmpla acest lucru.

Referitor la nivelul de creștere a pensiilor, premierul Orban a afirmat că totul depinde de starea economiei, după criza provocată de pandemia de coronavirus.

“Pensiile vor crește. Cu cât vor creste, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile nu numai anul ăsta, ci anul viitor și anul care urmează, și pe o perioadă de timp. Cu cât economia merge mai bine, cu atât pensiile vor putea crește cu un procent mai mare.” – a spus șeful Guvernului, conform România TV.

Cât despre dublarea alocațiilor copiilor, Ludovic Orban a afirmat că impactul unei asemenea măsuri ar fi foarte mare.

”Dublarea alocațiilor, impactul anual a unei astfel de măsuri este de 7,3 miliarde. De unde să găsești 7,3 miliarde suplimentare? Este o sumă mare. Sigur o să încercăm să creștem alocația cu cât ne va permite situația bugetară și situația economică”, a declarat Ludovic Orban.

La începutul lunii februarie, Senatul a respins proiectul privind amânarea dublării alocaţiilor pentru copii. În România există 3,61 milioane de beneficiari ai alocațiilor pentru copii. Aceștia primesc, în total, aproximativ 600 de milioane de lei lunar.

Sursa foto INQUAM_Photos_Octav_Ganea-scaled.jpg