Mihai Gâdea i-a reamintit premierului Ludovic Orban că în trecut, postul Antena 3 l-a prezentat și pe el ca fiind un om cinstit, când era acuzat că a lovit un copil cu mașina, fiind în stare de ebrietate. Retoric acesta se întreabă dacă nu cumva atunci au prezentat „un om necinstit ca fiind cinstit”.

„Domnule Orban, chiar așa? Când un om era în exercițiul funcției și era ministrul Transporturilor, același aparat de propagandă, dar erau alții în față, era colonelul Turcescu și îl acuzau pe ministru că a lovit un copil, fiind beat la volan. Noi, aici, am considerat că domnul Orban era supus unui linșaj și l-am apărat.

Domnul Orban zice că noi prezentăm oamenii necinstiți ca fiind cinstiți și oamenii cinstiți ca fiind necinstiți. Poate am greșit atunci când l-am apărat pe domnul Orban. Poate atunci am prezentat oamenii necinstiți ca fiind cinstiți.

Aparatul de propagandă, așa numiți postul nostru de televiziune. Domnule Orban, aveți ceva să ne spuneți? Am greșit noi atunci când zile în șir vă acuzau că ați condus beat și ați lovit un copil, am prezentat noi atunci un om necinstit ca fiind cinstit?”, a spus Mihai Gâdea.

Ce spunea premierul Orban

Premierul Ludovic Orban l-a felicitat, joi, în şedinţa de Guvern, pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru modul în care a organizat alegerile locale, împreună cu AEP, remarcând că la scrutinul din 27 septembrie s-au înregistrat „incidente minore”. De asemenea, premierul a atins și subiectul dezvăluit de Antena 3, pe care l-a considerat „un mare fâs”.

„Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile, sigur, împreună cu AEP-ul şi cu celelalte instituţii. Am înţeles că, până la urmă, marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar e o obişnuinţă ca pe postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi, în exerciţiul funcţiei, să fie prezentaţi ca hoţi, nu mă miră. Sigur, incidente, dar incidente minore, şi am remarcat mobilizarea din ziua votului şi în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile chiar vreau să vă felicit, domnule ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin